חגים ומועדי השנה

האם אישה מעוברת צריכה לצום בתשעה באב?

  • כ"ו תמוז התשע"ז

שאלה

מה הדין לגבי אישה מעוברת לגבי צום תשעה באב? תודה

תשובה

שלום רב,

אישה מעוברת חייבת לצום בתשעה באב (שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנד סעיף ה, ורמ"א סימן תקנ סעיף א).

ומכל מקום אם יש לה איזה שהוא חולי, אפילו כזה שאין בו סכנה, אינה צריכה לצום. ונכון לעשות שאלת חכם בכל מקרה של חולי ח"ו (שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן מב, ד"ה בפסחים).

ובשנה שצום תשעה באב חל בשבת, ונדחה ליום ראשון, אפשר להקל יותר - ראי https://www.hidabroot.org/question/212684

בברכה,

הלל מאירס