שאל את הרב - כללי

זמן המשיח

  • כ"ד תמוז התשע"ז

שאלה

שלום וברכה! למיטב הבנתי בעולם הבא עוברות הנשמות תהליך של הזדככות עמ"נ להגיע לדרגה מסוימת שיוכלו להתענג על ה'. האם זה אומר שכולם יזכו לכך בסוף רק לאחר פרקי זמן משתנים? כלומר- הצדיקים, יזכו מיד. בינויים לאחר זמן מה ורשעים לאחר הרבה זמן? בנוסף- האם כולם יהיו באותה דרגת קרבת ה' לבסוף גם אם זה לאחר הזדככויות רבות של אלפי שנים? שאלה נוספת- למה דוקה עניין הזימה שנוא במיוחד ע"י הבורא? הרי הוא ברא הכל יש מאין ובאותה מידה גם יכל לשנוא את הרצח, ולמרות ששניהם אסורים, רק על זימה נאמר "אלוקיהם של אלה שונה זימה".

תשובה

שלום וברכה

אכן כולם יזדככו ויזכו לאור ה' כל אחד ואחד לפי דרגתו צדיקים יזכו לאור גדול יותר מאשר מי שלא היה צדיק.

במילים פשוטות זימה עושה בלגן הכי גדול בעולמות העליונים ומעבירה שפע רוחני רב מהקדושה לטומאה.