אבקת שום שעבר עליה הלילה

  • כ"ד תמוז התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, הבנתי שאסור לאכול שום מקולף שעבר עליו לילה. נשאלת שאלתי - האם מותר להשתמש באבקת שום שקונים בסופר? תודה

תשובה

שלום רב,

אכן יש איסור לאכול שום קלוף שעבר עליו הלילה, אולם אבקת שום שעבר עליה הלילה אינה נאסרת, ולכן אם יש הכשר טוב על אבקת השום (ההכשר נחוץ גם לשם אישור שלא עבר עליו הלילה לפני שהפך לאבקה), אפשר לקנות ללא חשש.

מקורות: בדומה למה שהתיר הרב עובדיה יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ב' (חלק יורה דעה סימן ז אות ז) להשתמש באבקת ביצים שעבר עליה הלילה. אמנם בספרו הליכות עולם חלק ז' (עמוד ריז) כתב, וכיום מוכרים אבקת שום יבשה, לכל דצריך, לתבל בה דברי מאכל, ואפשר שכיוון שנשתנה השום וקיבל צורה אחרת, פנים חדשות באו לכאן, ואינו בכלל האיסור. וצ"ע. אולם בספר שלחן יוסף (עמוד צו) הובא בשמו, שאבקות בצל או שום, כיוון שאינן ראויות לאכילה כמות שהן, וצריכות ריכוך ובישול, לכך אין בהן איסור לינת לילה, ומותרות באכילה. וע"ע בשו"ת ודרשת וחקרת חלק ה' (חלק יורה דעה סימן יא).

בברכה,

הלל מאירס