למה שמים זהב בפדיון הבן מסביב לילד?

  • כ"ד תמוז התשע"ז

שאלה

שלום לרבנים, 1. רציתי לדעת למה בפדיון הבן שמים מסביב הילד זהב? 2. למה שמים דבר מתוק ושיני שום? אשמח למקורות. תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

1. הטעם שמקשטים את הבכור בשעת הפדיון בקישוטי כסף וזהב הוא משום הידור וחביבות המצווה (ראה בספר פדיון הבן כהלכתו פרק ח סעיף ה ובהערה שם).

2. אחד הטעמים למנהג זה הוא כדי לחלק משהו מהסעודה לכל אלו שלא עלה בידם להשתתף בסעודה זו שמעלתה רבה מאוד, ולכן כדי שלא להטריח על בעל הפדיון הנהיגו לחלק שום שהוא דבר חריף שראוי לאכול עליו סעודה ודי במעט ממנו, ובקל יהיה די לכל המשתתפים ובני ביתם (ראה שם סעיף מ ובהערה שם בשם ספר לקוטי פנחס).

בברכה,

הלל מאירס