שאל את הרב - כללי

מה עוד נשאר עד למשיח?

  • כ"ג תמוז התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, בהרצאות של הרב זמיר כהן שאני מאוד אוהב ומתחבר אליהן הוא מדבר על סימנים שקורים לנו היום בזה אחר זה ומראים שתקופת המשיח באמת מתקרבת. ופה השאלה שלי, איזה עוד סימנים/מקרים אמורים להיות לפני שהמשיח יגיע באמת? (חוץ ממלחמת עולם שלישית) *מה כבר קרה ומה עדיין לא קרה... תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לשם כך כדאי לצפות בהרצאתו של הרב זמיר כהן: "נבואות ההווה והעתיד שבתנ"ך":

https://www.hidabroot.org/article/70498

ובהרצאתו של הרב אהרון לוי "נבואות שהתגשמו":

https://www.hidabroot.org/video/209596

לגבי סימנים לתקופת אחרית הימים, כך אמרו חז"ל:

 - "בעקבות משיחא חוצפא יסגא (תִרבה), ויוקר יאמיר: הגפן תתן פריה והיין ביוקר (המחירים יתייקרו למרות שיהיה שפע חומרי בעולם), ומלכות תהפך למינות (תהיה כפירה במדינה), ואין תוכחת, בית וועד יהיה לזנות, והגליל יחרב, והגבלן יישום, ואנשי הגבול יסובבו מעיר לעיר ולא יחוננו, וחכמות סופרים תסרח, ויראי חטא ימאסו, והאמת תהא נעדרת (עם ישראל לא יכיר את יהדותו). נערים פני זקנים ילבינו, זקנים יעמדו מפני קטנים, בן מנוול אב, בת קמה באמה, כלה בחמותה, אויבי איש אנשי ביתו, פני הדור כפני הכלב, הבן אינו מתבייש מאביו. ועל מה יש לנו להשען? על אבינו שבשמים" (משנה, סוף מסכת סוטה).

השם ירחמנו ויצילנו בקרוב.

בברכה,

דניאל בלס