מותר להשליך ציפורניים על הרצפה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם יש איסור הילכתי לגבי זריקת ציפורניים? מה הסיבה שאסור להשליכם כמו השיער? שמעתי פעם על שמישהו נפטר ונשפט על שלא היה טומן את ציפורניו שגזר וחזר בגלגול בגלל כך. כמסקנה מזה הסיפור השאלה שלי: אם בטעות נשברו לי ציפורניי ולא מצאתים האם יש תיקון לזה כדי שחלילה לא ימנע ממני השכר לעתיד לבוא? ...

תשובה

אכן אסור להשליך ציפורניים . וצריך או לשרוף או לזרוק לפח, או להוריד בנוחיות. כיוון שלאחר שמסירים את זה מהגוף שורה עליהם רוח טומאה , היא יכולה להזיק לאדם הדורך עליהם.(ביחוד נשים בהריון). איני יודע את מקור הסיפור.

אך צריך להשתדל להשליכם בצורות שהזכרנו, אך לא להכנס לבהלה מכל ציפורן שנעלמת, את תעשי את השתדלותך. זה עדיין לא מצווה מהתורה או מדרבנן. אלא הנהגה חשובה ורצויה. עם צדיקים גדולים מדקדקים ביותר וגם על כך.