בשר וחלב בתנור תא אחד

  • כ' תמוז התשע"ז

שאלה

הי, רציתי לדעת מה עיקר הדין לספרדים, כיצד ניתן להשתמש בתנור תא אחד לבשר וחלב, כמה זמן צריך לחכות ואיך צריך לעשות, שוב ומה עיקר הדין ולא חומרא. תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אסור להשתמש בתנור אחד לבשר וחלב בזה אחר זה.

חובה להכשיר את התנור כאשר רוצים לשנות מבשר וחלב או להיפך על ידי ניקוי יסודי וחימום התנור על האש הגבוהה ביותר למשך כחצי שעה.

ראוי להמתין 24 שעות מהשימוש האחרון של בשר עד להכשרה אולם אין זה חובה.

כמובן שחובה להשתמש בתבניות נפרדות לבשר וחלב.