אמונה

איך זה הגיוני שכל כך הרבה חיות נכנסו לתיבת נח ולא טרפו אחד את השני?

  • י"ט תמוז התשע"ז

שאלה

בתיבת נח יש דילמות רבות שמטרידות אותי זמן רב, כיצד זה הגיוני שנכנסו כל כך הרבה חיות לתיבה? הרי אפילו בימינו לא נוכל להכניס אפילו עשירית מזני החיות שבעולם - אין ספינה שיכולה לעמוד בעומס הזה. כמו כן יש שינוי מזג אוויר,כמויות אוכל גדולות שצריך להחזיק ועוד המון קושיות שכביכול לא יכולות לאפשר דבר כזה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הווריאציות בין המינים (זנים) נוצרים על ידי שינוי האקלים שבכל מקום.

פירוש הדבר שלא נצרך להכניס את כל הזנים לתיבה, אלא רק בעלי חיים מכל סוג. כלומר, נח לא היה צריך להכניס לתיבה את כל סוגי הפרפרים, אלא רק סוג אחד, ולא היה צריך להכניס את כל סוגי הכלבים, אלא רק סוג אחד, וכן הלאה. מספר היונקים השונים משפחתית - נמדד באלפים בלבד.

ועוד, תיבת נח היתה בעלת שלוש קומות, ובגודל של טיטניק וחצי (אם פורסים אותה לאורך), כלומר היה זה גן חיות רחב ומרווח מאוד.

ראה כאן מענה מפורט לשאלותיך:

וראה הרצאה בנושא תורה ומדע, אבולוציה ויהדות:

בברכה,

דניאל בלס