האם מותר להציע שידוך כשברור שלא ישמרו נגיעה?

  • ט"ז תמוז התשע"ז

שאלה

שלום, האם מותר לי לנסות לשדך בין אחי לבין בחורה שאני יודע שהם לא שומרים נגיעה? שניהם לא דתיים האם יהיה לי חטא על זה? או שצריך בכל זאת לשדך? תודה

תשובה

שלום רב,

יש לך להימנע מלהציע שידוך כזה שיגרום תקלה ומכשול של אי שמירת נגיעה ואיסור נדה וכו'. ותקבל מהקב"ה שכר על הפרישה.

מקורות: ראה בשו"ת חלקת יעקב (חלק אבן העזר סימן עח, סוף ד"ה ועי') שכתב, שראה כתוב בשם החפץ חיים, שאסור לשדך לזוג אם ידוע שלא יהיו נזהרין בנדה וטהרת משפחה וכו', אלא שהחלקת יעקב הוסיף, שלא ראה שנזהרין בזה.

וכן יעויין בספר מעשה איש חלק ג' (עמוד רלו) שהחזון איש זצ"ל לא הסכים לסייע בשידוך שלא היה בטוח שישמרו טהרת המשפחה. וכן הביא בספר ישמח לב ענייני אירוסין ונישואין (עמוד כ) בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א.

גם בשו"ת מגדל צופים חלק ב' (סימן לא) כתב, שלכאורה אסור להציע שידוך למי שלא שומר על איסור נדה מכיוון שעובר בזה על לפני עיוור לא תתן מכשול, וזה נחשב לתרי עברי דנהרא, כי זה לא בידו למצוא שידוך.

וראה עוד כיוצא בזה בשו"ת יביע אומר חלק יא' (חלק אבן העזר סימן ע) אם מותר לדיין לתווך השלום בין בני זוג שקרוב לוודאי שאינם שומרים טהרת המשפחה. אמנם יעויין להנצי"ב זצ"ל בשו"ת משיב דבר חלק ב' (סימן לב) מה שכתב בנידון דידן. וע"ע בשו"ת תשובות והנהגות חלק א' (סימן תשל) ובספר ועלהו לא יבול חלק ב' (עמודים קעז-קעח).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס