שו"ת תשעה באב

האם מותר לספר אדם אחר בשלושת השבועות?

  • ט"ז תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב. אני אינני שומר מצוות ואילו חברי (הספרדי) - שנוהג לספר אותי באופן קבוע - שומר מצוות. האם מותר לו לספר אותי בשלושת השבועות? הוא נוהג שלא להסתפר בעצמו כל שלושת השבועות. במילים אחרות: האם איסור התספורת חל גם על סיפור אדם אחר? תודה.

תשובה

שלום וברכה

כל האיסורים חלים על כל היהודים. הגדרות של חילוני דתי וכדו' אינן משנות את ההלכות. אין כל ספק שיהודי אחד לא יכול להחטיא את חבירו בשום חטא כולל בתספורת בשלושת השבועות.

אולם יש מנהגים שנשתנו בהם מנהג ספרדים מנהג בני אשכנז. ולמנהג בני ספרד ניתן להסתפר עד לשבוע שבו חל תשעה באב. אם הינך מבני ספרד תוכל להסתפר עד לשבוע של תשעה באב.