אני מתחזק וחברה שלי לא, להיפרד?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב יש לי שאלה מאד מאד חשובה ואני מקווה שתענה לי עליה בהקדם אם תוכל בבקשה. יש מישהי שאהבתי ורציתי להתחתן איתה אבל אני אדם מאמין שומר שבת ומצוות , וכמובן מתחזק תמיד , אני יודע שרק בורא עולם קובע את הזיווגים , ויש משפט בגמרא שאומר : "לא ינוח שבט הרשע על גורל הצדיקים" וזה קשור לזיווגים במסכת סוטה` , בקטגוריה הזאת אני צדיק והיא המרשעת כי לצערי הרב היא לא שולטת ביצרים שלה והיא קילקלה את עצמה <במילים עדינות> לא מספר פעמים , ככה כתוב בגמרא במפורש שמרשעת <במקרה הזה פרוצה> לא תנוח על צדיק , האם אלוקים לא יאפשר לקשר כזה להתקיים?

תשובה

השאלה לא מה יקרה משמים .אלא מה איתך? מדוע אתה חושב שהיא ראויה לקבל אדם במעלה כמוך.

אם היתה מטיבה דרכה וכו היה מקום להסתפק אולי ואולי, אך במצב הזה שהיא מקלקלת גם כאשר היא בקשר איתך.

כמובן שאין קשר בינך לבינה לענין זיווג, וכדאי להפרד ממנה כמה שיותר מוקדם. הקב"ה חפץ ממך לעשות זאת והוא מצידו יזמן לך את הזיווג הראוי לך לפי מצבך כעת.