מי כתב את התנ"ך ומתי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מי כתב את התנ"ך ומתי?

תשובה

התנ"ך מורכב משלוש חלקים. תורה- זה חמשה חומשי תורה שנכתבו על ידי משה רבינו מפי הקב"ה. נביאים- אלו נבואות שהתנבאו בפועל נביאי ישראל. כאשר רק נבואות הנוגעות לעולמים נכתבו .

פעמים שהנביא עצמו כתב ופעמים שבדור שאחריו כתבו את נבואתו. כתובים- גם הם נכתבו ברוח הקודש אבל לא כנבואה להאמר אלא רק להכתב.

וגם הם כל אחד נכתב על ידי אחר לגדוגמא תהילים על ידי דוד המלך ועוד. כדי לעיין בספר "עם סגולה" של הרב אביגדור מילר שמפרט בהרחבה את כל ההיסטוריה היהודית מי כתב מה מתי וכו.