חגים ומועדי השנה

בגדים חדשים בבין המצרים

  • י"ג תמוז התשע"ז

שאלה

שלום וברכה, יש לי בגדים חדשים שרכשתי ועדיין לא חידשתי האם מותר לחדש אותם בתקופת בין המצרים? תודה שבת שלום ומבורך

תשובה

שלום רב,

אם מדובר בבגדים שיש צורך לברך עליהם שהחיינו טוב להיזהר שלא ללבוש אותם בפעם הראשונה בימי בין המצרים (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף יז).

ואם מדובר בבגדים שלא מברכים עליהם שהחיינו - אפשר ללבוש אותם בפעם הראשונה עד ראש חודש אב, אולם מראש חודש אב - לפי מנהג האשכנזים אין ללבוש שום בגד חדש גם אם לא מברכים עליו שהחיינו (רמ"א שם סעיף ו, ומשנה ברורה ס"ק מה), ולפי מנהג הספרדים יש להימנע רק משבוע שחל בו תשעה באב, אולם נכון גם להם להחמיר בזה כבר מראש חודש אב (שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן לז).

בברכה,

הלל מאירס