חגים ומועדי השנה

טסט נהיגה בתשעת הימים

  • י' תמוז התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב,

1. רציתי לשאול האם מותר לקבל בגדים חדשים הזמנתי מחו"ל לפני שלושת השבועות ויגיעו לדואר רק בשלושת השבועות או בתשעת הימים. אני לא מתכוונת לחדש אותם בשלושת השבועות אבל עדיין זה משמח לקבל את הבגדים... אני חייבת לציין שהדואר משאירים פריטים לא יותר משבועיים מה שאומר שאם אני לא לוקחת אותם תוך שבועיים הם חוזרים בחזרה...

2. האם יש בעיה לעבור טסט לרישיון נהיגה בתשעת הימים?

אשמח לתשובה תודה רבה

תשובה

שלום רב,

1. אם את לוקחת את הבגדים לפני ראש חודש אב - אין חשש. ואם את רוצה ללבוש אותם לפני ראש חודש אב - אם הם בגדים שלא מברכים עליהם שהחיינו - אין חשש. ואם הם בגדים שמברכים עליהם שהחיינו - טוב להיזהר שלא ללובשם (יעויין שלחן ערוך אורח חיים סימן תקנא סעיף יז).

אם הבגדים מגיעים אחרי תחילת חודש אב, ויש חשש שיחזירו אותם אם לא תבואי לקחתם - את יכולה לקחת, רק אל תשתמשי בהם עד אחרי תשעה באב (וכן כתב בספר נטעי גבריאל בין המצרים חלק א' פרק לא סעיף טז).

2. מותר לעשות טסט בתשעת הימים.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס