רכישת מוצרים לתינוק לפני הלידה

  • ח' תמוז התשע"ז

שאלה

שלום רב, אני בחודש שמיני, קניתי עגלה ועוד דברים לתינוק. ואז אמרו לי אנשים שזה לא מומלץ לרכוש לפני הלידה מוצרים לתינוק ושיהיה בבית, מפני מקטרגים, ושזה רשום בספר הזוהר.. האם יש אמת בדבר?

תשובה

שלום רב,

את יכולה להיות רגועה, כי מעיקר הדין בוודאי שמותר לקנות מוצרים לתינוק לפני הלידה. ואמנם יש מקפידים להימנע מכך משום עין הרע (יעויין שאלת רב חלק ב' עמוד נח בשם הגר"ח קניבסקי שליט"א, ושו"ת עשה לך רב חלק ו' סימן פח, ושו"ת מעשה אפוד חלק א' סימן צג. ועד כמה שידוע אין לזה מקור בזוהר הקדוש), אולם אין כל חיוב לנהוג כן. ומי שמקפיד מקפיד, ומי שלא מקפיד אין לו למה לחשוש.

בברכה,

הלל מאירס