ניחום אבלים בשנת הנישואין הראשונה

  • ח' תמוז התשע"ז

שאלה

בס"ד, שלום, התחתנתי לפני שבועיים. 1. האם מותר לי לנחם אבלים שיושבים שבעה? 2. האם מותר לי ללכת לבית של דודה שלי שהיא בתוך השלושים על סבתי? תודה

תשובה

שלום רב,

1. מותר וגם מצווה לנחם אבלים גם בתוך שנת הנישואין הראשונה (וכן יעויין בשו"ת בצל החכמה חלק ב' סימן מד שחתן וכלה מיום שני של שבעת ימי המשתה מותרים לנחם אבלים, וגם מצווה יש בזה אם לא יוכלו לנחמם אחרי שבעת ימי המשתה).

2. מותר.

בשורות טובות,

הלל מאירס