למה מותר לשתות חלב אם?

  • ו' תמוז התשע"ז

שאלה

שלום לרבנים, 1. למה חלב אם פרווה? 2. ואם פרווה מותר לערבו עם בשר ואולי מותר משום שיחשבו אנשים שזה חלב סויה 3. ולמה אין פה דין של היוצא מן הטמא טמא? תודה רבה!

תשובה

שלום רב,

1. התורה (שמות כג יט) אוסרת לבשל גדי בחלב אמו. ונמצא שהתורה אוסרת דווקא חלב של בהמה עם בשר, ולכן חלב אם אינו נחשב חלבי.

2. אף על פי שחלב אם הוא פרווה, מכל מקום אסור לבשל בשר ביחד עם חלב אם מפני מראית העין (שלחן ערוך יורה דעה סימן פז סעיף ד).

3. יפה שאלת, והתשובה היא שיש דרשה במסכת כתובות (דף ס עמוד א) מהפסוק (ויקרא יא ד) "את הגמל כי מעלה גרה הוא", הוא טמא ואין חלב מהלכי שתים טמא אלא טהור. ע"ש. ולכן מותר לשתות חלב אם.

בברכה,

הלל מאירס