האם מותר לגדל כלב בבית?

  • ד' תמוז התשע"ז

שאלה

היי, הילדים שלי נורא רוצים כלב וזה החלום שלהם לפי מה שהבנתי מותר לגדל כלב קטן שלא עלול להזיק, ולא להפחיד, סוגים קטנים.. שבעיקרון בשביל שעשוע, האם זה מותר על פי ההלכה לגדל כלב קטן בבית? אני כבר מחפשת תשובה סופית המון זמן, תודה על העזרה :)

תשובה

שלום רב,

רק כלב רע - דהיינו שדרכו לנשוך או לנבוח על בני אדם - אסור לגדל בבית אלא אם כן הוא קשור היטב, ומי שגר סמוך לגבול וצריך שימור מאויבים יכול להתיר את הכלב בלילה. אולם כלב שאינו רע מעיקר הדין מותר לגדל בבית, ולכן כלב מהסוג שהזכרת - מותר.

מקורות: יעויין שלחן ערוך ורמ"א חושן משפט (סימן תט סעיף ג) וסמ"ע (סק"ה) ושלחן ערוך הרב (הלכות שמירת גוף ונפש סעיף ג).

בברכה,

הלל מאירס