נשים

הלכות נידה לגרושה

  • א' תמוז התשע"ז

שאלה

שלום האם גם אישה גרושה שנמצאת במערכת יחסים, צריכה לשמור על הלכות נידה? כלומר כולל לספור שבעה ימים נקיים? הרי אסור לגרושה לטבול במקווה. אז איך עושים?

תשובה

שלום וברכה

איסור הנידה הוא גם על גרושה. גרושה המקיימת יחסים עם גבר זר הרי שמלבד האיסור הכללי של קיום יחסים ללא נישואין נוסף על כך איסור נידה החמור שהוא כרת.

אמת שבמקוה אינם מאפשרים לטבול לגרושות כאשר הן יודעות שהנשים גרושות מאחר ואף לאחר הטבילה שכבר אינך נידה ואין לך איסור כרת עדיין אסור לקיים יחסים עד לנישואין והטהרה.