אמונה

לשם מה ברא הבורא את העולם?

  • ל' סיון התשע"ז

שאלה

שלום רב רציתי לברר את עמדת היהדות בקשר לבריאת העולם. לשם מה נברא האדם? אם בשביל העולם הזה, אז למה בסוף מתים? ואם בשביל העולם הבא, אז למה צריך להשקיע כאן, בית, אשה ילדים... הרי גם כך הכל נגמר בסוף...

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

האדם נברא כדי לבחור בין טוב לרע, ולהוכיח את גבורתו, ובזכות גבורה זו לזכות לחלקו בגן-עדן. בחירה זו אפשרית רק בעולם הזה, שנקרא גם בשם "עולם העשייה". העולם הבא הוא מקום השכר.

צריך להשקיע כאן בבית אשה וילדים - כי באמצעותם זוכה האדם לגדול ולהתעלות ברוחניות, בעצם המצוות שקשורות בין אדם לחברו האדם בונה את עצמו ומתקן את מידותיו, וכך זוכה במצוות ובגבורה שמקנים את שכרו לעולם הבא.

כדי להבין נקודה זו בצורה ברורה, נא לראות בבקשה את התשובה הבאה:

https://www.hidabroot.org/he/question/132674

חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", וקרא חוברת קצרה שכתבתי על דו-שיח בין אלוקים לאדם על משמעות החיים ותכלית הבריאה.

בברכה,

דניאל בלס