כיצד ניתן להתפלל בקדושה ובטהרה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני מבקש עצה איך התפילה שלי תהיה זכה ומובלת ורצויה זה אומנם נשמע קצת מוזר אבל זה מאוד חשוב לי אני רוצה שלא יהיו לי מחשבות פגומות או אסורות אני יודע שזה לוקח זמן ... אבל עצה תוכל להואיל

תשובה

העצה המקובלת היא להתפלל מתוך סידור .ולחשוב בכל ברכה מה הקשר האישי שלך לבקשה זו. וכן לכוון את פירוש המילים כפשוטם ומה שלא מובן לברר במשך היום מה פירוש הבקשה.

 אם יש מחשבות ובילבולים במהלך התפילה ניתן לחשוב לפני התפילה שאתה מתפלל לקב"ה ואין שום חשיבות לאף מחשבה שתחשוב במהלך התפילה. מסירת מודעה כזאת עוזרת שמחשבות זרות לא פוגמות בתפילה.