שבת

האם מותר ללמוד פסיכולוגיה בשבת?

  • י"ד סיון התשע"ז

שאלה

שלום הרב, יש לי מבחן חשוב ביום שני ואני לא מספיקה ללמוד כמו שצריך למבחן מבחינת זמנים. האם אני יכולה ללמוד למבחן בפסיכולוגיה בשבת? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לך ללמוד למבחן בפסיכולוגיה בשבת. ואמנם במקרים אחרים כשיש אפשרות - טוב להחמיר בזה.

מקורות: ראה שלחן ערוך אורח חיים (סימן שז סעיף יז) שהביא מחלוקת ראשונים אם מותר ללמוד ספרי חכמות בשבת. וכתב המשנה ברורה (ס"ק סה) שנוהגים להקל, אלא שהביא בשם האליה רבה, שירא שמים ראוי להחמיר בזה. וכן ע"ע בספר חזון עובדיה שבת חלק ו' (עמודים עב-עג) שכתב להתיר ללמוד ספרי רפואות וכיוצא בזה. ונראה מדבריו שם, שבכל זאת טוב להחמיר בדבר.

ואף על פי שאת לומדת לשם מבחן שמתקיים ביום חול, אין בזה איסור של מכין משבת לחול, ובפרט אם יש לך הנאה מעצם הידע שמתווסף אצלך תוך כדי הלימוד, יעויין בספר שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק כח סעיף צב) ובשו"ת ודרשת וחקרת חלק א' (חלק אורח חיים סימן מד).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס