אמונה

ילדה בת שבע שחוקרת - מי ברא את ה’?

  • י"א סיון התשע"ז

שאלה

ילדה בת שבע שחוקרת- מי ברא את ה’?

מה עונים לה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

התשובה המדעית היא שהבורא הוא מחוץ למרחב והזמן, כך שאין לו התחלה כמו שאין לו סוף, הוא בלתי משתנה, כך שלמעשה הוא יתברך המציאות האמיתית שניצבת מאחורי כל מציאות אחרת. הוא נצחי. אך כדי להבין תשובה זו, צריך להתעמק במושג זרימת הזמן במדע.

אך עבור ילדה קטנה, מספיק להסביר לה שרק דברים שיש להם גוף צריכים בורא, כי מישהו היה צריך לברוא את הגוף שלהם, לקבוע את הגבולות שלהם, כך שיהיו להם שתי ידיים, שתי רגליים וכו'. כל מה שיש לו גבולות וצורה חייב שיהיה לו מגביל - בורא.

אך אלוקים אין לו גוף או צורה, הוא נמצא בכל מקום, אין לו גבולות כך שאינו צריך מי שיברא אותו.

הוא הדבר הראשון שקדם לכל דבר אחר, וממנו כל דבר אחר מתקיים.

נא לראות כאן תשובה שכתבתי: "כיצד להסביר לילד שהבורא אינו צריך בורא?"

http://www.hidabroot.org/article/121627

להבנה טובה יותר של התשובה הזו, ולמענה בשאלות נוספות באמונה (כמו הבחירה והידיעה, למה אלוקים ברא אותנו, איך אנו יודעים שהתורה אמת) חשוב לקרוא את החוברת "שיחה גורלית" כדי שיהיו לך תשובות מוכנות מראש. לקריאת החוברת, נא לחפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית". בהצלחה!

נ.ב.

אם עדיין אינה מצליחה להבין את התשובה, אז יש לומר לה שבעולם הזה אנו מוגבלים בשכלנו להבין אפילו את גוף האדם והיקום שבו אנו חיים, אך בעולם הבא נחזור אל הבורא יתברך ואז נבין הכל. והעיקר שנבין שהעולם שלנו מורכב מאוד, הגוף שלנו גאוני בתחכומו, ועל כן מוכרח שיש לו בורא רוחני גדול וגבוה מאיתנו. אך הבורא כל כך גבוה ורוחני שאין לנו הבנה בעצמותו.

בברכה,

דניאל בלס