גזלY

  • י"א סיון התשע"ז

שאלה

אני עובדת במקום עבודה שבו אין תגי מחיר על כל המוצרים ולכן אנחנו צריכות להקליד ידני את המחיר לפי התמחור לפעמים יצא לי לתת מחיר שגוי מה הדין? אני מפחדת שגזלתי את האדם שקנה בחנות או את החנות? (היה מקרה שבו קנו משחק מסוים והוא לא עבר בקופה נתתי אותו במחיר גבוהה ממה שהיה באמת והלקוחה לא חזרה לחנות שוב פעם... או שפעם נתתי זיכוי לאדם ועשיתי טעות בקופה והוא היה צריך לקבל שקל יותר ממה שקיבל...)

תשובה

שלום וברכה

במקרה הראשון שהמשחק נמכר במחיר גבוה יותר, הריווח הוא לבעל החנות ולא צריך להחזיר ללקוח שום דבר, מאחר ובסופו של דבר המחיר נקבע בסכום גבוה והלקוח הסכים לקנות.

במקרה השני, בעיקרון החנות חייבת שקל לאותו לקוח, אבל מאחר ולא ידוע מי זה והוא גם לא יחזור לבקש, לא חייבים לעשות כלום.

בהצלחה,