שאלות בנושאים שוניםAA

  • כ"ח אייר התשע"ז

שאלה

שלום וברכה ולכבוד הרב, אשמח, בבקשה, לתשובות מלאות לשאלות הבאות: 1. ממה שידוע לי הכינרת הינה גם מקווה, איך יכול להיות שמקום טהרה לאנשים קורים בו גם מקרי מוות (אנשים שנפטרו שם בעקבות מערבולות וכד')? 2. בעניין השקעות בשוק ההון יש לי 2 שאלות- (א) האם מותר להשקיע את כספנו בחברה של גויים שכמובן גם עובדים בשבת? (למרות ששוק ההון העולמי ממה שהבנתי לא עובד בשבת). (ב) שכפי שהבנתי אסור להשקיע במקום שגובים בו ריביות, האם יש משהו ספיציפי שאני צריכה לדעת בעניין הריביות שיכול להשפיע עליי לרעה, מבחינת היהדות, בחברת השקעות של יהודיים או גויים? איך מתנהל העניין הזה? 3. יש דעות שאומרות שימות המשיח ימשכו ,1000 שנה ולא לנצח. השאלה שלי- אם כן, מה יקרה אחרי זה? 4. הבנתי שצריך להקפיד לעשות נטילת ידיים אחרי שגוזזים ציפוניים והשאריות הציפורניים שגודלות הצידי הציפורן, לבריאות הגוף והנפש (כמוסבר בקבלה), שתי שאלות- (א) עושים נטילת ידיים עם ברכה או בלי? (ב) עושים נטילת ידיים גם אחרי שגוזזים ציפורניים בכפות הרגליים? ואם כן, אם ברכה או בלי? 5. אשמח להסבר מורחב למהו התיקון לעונש שנקרא- עונש גלות (כפי ששמעתי מהרב יצחק פנגר שליט"א- זהו עונש שהאדם מרגיש שאינו מוצא את מקומו)? תודה רבה לכל צוות הידברות, תזכו למצוות!

תשובה

שלום וברכה

1. אלו שהלכו לשם לא הלכו לשם טבילה. ב. אין הבטחה שמי שהולך לטבול לא ינזק.

2. מותר להשקיע בחו"ל כל שלא יודע לך שמדובר בחברה יהודית מחללת שבת.

3. נתעלה לעולם רוחני יותר. אציע לשמוע בהרחבה את הרצאות הרב פנגר על אחרית הימים 3 חלקים שמבארים היטיב את כל העניין.

4. עושים ללא נטילת ידיים. גם לאחר גזיזת ציפרוני הרגליים נוטלים ידיים ללא ברכה.

5. פישפוש במעשים וחזרה בתשובה, מסייע להינצל.

בהצלחה,