חברה והשקפה

שפה ראשונה

  • כ"ו אייר התשע"ז

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב , אני לומד לימודים אקדמאים במוסד לימודים דתי . שם היה שיעור על מקור השפה הארמית לאחר המרצה הציג מספר מקורות מהתורה על הופעת השפה הראשונה במקרא הבנתי שהשפה הזאת הייתה הראשונית לכל השפות . הבנתי שהאדם הראשון כבר דיבר את השפה הארמית היסודית ועם הקדוש ברוך הוא הוא דיבר אך ורק בשפה העברית שהייתה מיוחד לקשר יחד עם הבורא . השפה הארמית בעצם לפי מה שהבנתי עברה בתורשה מאב לבן עוד מהאדם הראשון ולהלאה ואז כאשר היה את עניין דור הפלגה היחידים ששמרו את מהות השפה הם המשחות השמיות שהיו מיוחסות יותר כנראה משאר העמים . האם ההבנה שהבנתי היא נכונה למה שמופיע בכתבי התורה ? אשמח להסבר במידה ואני הבנתי באופן שגוי תודה ויום טוב

תשובה

שלום וברכה,

אכן הבנת נכון. אך השפה העברית עברה מן האדם הראשון לבניו במסורת רגילה של לימוד, ולא בתורשה (תורשה פירושה מעבר גנטי באמצעות דנ"א).

השפה הראשונה היתה השפה העברית, שבה דיבר האדם הראשון, ולמד אותה מהקב"ה. מאוחר יותר, בדור הפלגה שלאחר נח, בני האדם התפצלו לארצות שונות ולשפות שונות. מסיבה זו החוקרים תמימי דעים שהשפה הראשונה היתה שמית (כלומר היתה דומה לשפה העברית).

http://www.hidabroot.org/he/article/3192

במאמר שלעיל תוכל לקרוא על הדמיון והקשר שבין השפות השונות, המעידה על ראשיתן.

בברכה,

דניאל בלס