נשים

שמירת ימי פרישה בזמן טיפול פוריות

  • כ' אייר התשע"ז

שאלה

שלום וברכה, קודם כל רציתי לומר שחבל שחובה למלא כתובת מייל ופלאפון על מנת לקבל תשובה לשאלה, כיוון שיש שאלות שנעים יותר לשאול מבלי למסור אמצעי זיהוי כל שהוא, כמו השאלה הבאה- (ולכן רשמתי פרטים פיקטיביים. אשמח אם בכל זאת תענו, לטובתי ולטובת הכלל): אישה שמטופלת בטיפולי פוריות (תרופות על בסיס הורמונים להסדרת הביוץ כגון איקהקלומין) ועל כן יודעת מתי חל יום הביוץ שלה (כפי שאמרו לה הרופאים על סמך בדיקות דם להורמונים ועל סמך אולטרסאונד של מעקב זקיקים) האם היא עדיין צריכה לשמור ימי פרישה כפי שמתחייב בהלכה (עונה בינונית, זמן החודש וזמן הפלגה) למרות שיודעת שהווסת שלה לא יצא באף אחד מהתאריכים האלו? (כיוון שיחול 14 יום מהביוץ) ואם לא, אילו ימי פרישה עליה לשמור? (אציין שעל פי הרופאים, הביוץ יכול לקחת גם יותר מיום אחד) תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

בכל זאת הכרעת הפוסקים מסיבות שונות שחובה לשמור את כל הלכות הווסתות.

בהצלחה,

בנימין שמואלי

נ.ב אין צורך לכתוב שם נכון ולא מספר טלפון נכון. מייל חשוב לכתוב את המייל הנכון שבכל מקרה לא מזהה כלום ונשאר חסוי כי רק כך תהיי בטוחה שאת מקבלת תשובה.