נשים

שיחת חולין בעזרת נשים של בית הכנסת

  • י"ד אייר התשע"ז

שאלה

שמעתי שאסור כלל וכלל לדבר בבית הכנסת. רציתי לשאול במקרה שאני וחברה נוספת לבד בבית הכנסת ואין אף אחד מלבדנו (גם לא בצד הגברים) ולא מתקיימת תפילה (סיימנו להתפלל), מותר לנו לדבר? או שעלינו לצאת מבית הכנסת קודם ורק אז נוכל? תודה

תשובה

שלום רב,

אכן יש איסור לדבר דברים בטלים בבית הכנסת, ואפילו שיחת חולין שיש בה צורך כמו על ענייני פרנסה וכיוצא בזה אסורה (שלחן ערוך אורח חיים סימן קנא סעיף א ומשנה ברורה סק"ב). ואיסור זה חל גם בעזרת נשים היות שגם שם יש קדושת בית הכנסת (יעויין מה שהביא בזה בשו"ת יביע אומר חלק י' חלק אורחיים סימן טו), ולכן עליכם לצאת מבית הכנסת כדי שתוכלו לשוחח ביניכם.

בברכה,

הלל מאירס