תפילה וברכות

עד איזו שעה ביום מותר להתפלל שחרית?

  • י"ב אייר התשע"ז

שאלה

שלום, עד איזה שעה מותר להגיד שחרית בבוקר? לפעמים בחופש הגדול אני קמה מאוחר ואני לא יודעת אם מותר להגיד שחרית עדיין. תודה

תשובה

שלום רב,

לכתחילה יש להתפלל שחרית עד סוף ארבע שעות מתחילת היום.

אם לא הספקת, אפשר בדיעבד להתפלל עד חצות היום. וזה נחשב לתפילה "שלא בזמנה" (שלחן ערוך אורח חיים סימן פט סעיף א. ויש לבדוק זמנים אלו בלוח של אזור מגורייך, כי זה משתנה מיום ליום ומאזור לאזור).

אם את מתפללת אחרי ארבע שעות מתחילת היום, אין לברך ברכות קריאת שמע - דהיינו ברכות "יוצר אור", "אהבה רבה" ו"גאל ישראל" (שלחן ערוך אורח חיים סימן נח סעיף ו ומשנה ברורה ס"ק כו. וע"ע בביאור הלכה שם ד"ה קוראה. ולפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל בשו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן ח, בלאו הכי אסור לבנות ספרד לומר ברכות אלו בשם ומלכות גם כשמתפללות לפני סוף ארבע שעות).

בברכה,

הלל מאירס