שכר דירה מכספי מעשר

  • י"א אייר התשע"ז

שאלה

שאלתי היא: האם מותר לי מכספי מעשרות לשלם עבור שכר דירה? תודה מראש...

תשובה

שלום רב,

לכתחילה אפשר לנכות מהמשכורת את כל ההוצאות שקשורות לעסק (כמו שכירות של העסק), ורק לאחר מכן להפריש מעשר (יעויין ברכי יוסף יורה דעה סימן רמט סק"ו, ושו"ת שבט הלוי חלק ה' סימן קלג אות ד).

אולם לגבי קיזוז הוצאות המחיה שאין להם קשר לעסק - כמו שכר דירה - הנה יש בעניין זה מחלוקת הפוסקים אם אפשר להפריש מעשר לאחר ניכוי הוצאות המחיה, והמנהג הוא כדעת המחמירים, ורק אם שעתך דחוקה מבחינה כלכלית, ואין ידך משגת לנהוג מעשר מכל משכורתך, תתני מראש שתתני מעשר רק לאחר ניכוי הוצאות המחיה, ואז תוכלי לנהוג כן (יעויין שו"ת שבט הלוי שם, ושו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן עו).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס