למי אפשר לתת מעשר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כאשר עושים מעשר (10% מכל הכנסה) למי צריך להעביר את הכסף, וכמה רעיונות על מקומות כאלה.

תשובה

שלום

הכסף הזה הוא כמו הקדש לשמים ולכן צריך להעבירו לצורכי צדקה או גמילות חסדים. ניתן פשוט לתתו לאחת מקרנות הצדקה הגדולות הנאמנות בהעברתם לנזקקים(כאשר הנתינה הכי מובחרת היא לתלמדי חכמים עניים).

ניתן לתרום לבית כנסת, מקוה, אפשר לפתוח גמ"ח הלואות כספיות,או לקנות בכך מכשיר רפואי שינתן בהשאלה(שזה דבר שראוי לכל אדם לעשות , לפתוח איזה גמ"ח קטן באופן אישי דבר שתורם רבות וזוכה להינצל בכך מחבלי משיח).

כאשר ילדי אדם מתחנכים במוסדות דתיים (ילדים ,ונערים רק עם זה מוסד ללמודי קודש בלבד)ומצבו דחוק ,יכול לממן את לימודם מכספי המעשר.