חברה והשקפה

זמן בעולם הבא

  • ד' אייר התשע"ז

שאלה

שלום וברכה, האם זה נכון שאין בעולם הבא מימד של זמן? אם כך איך זה שאומרים שזמן העונש למעלה הוא 12 חודש?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הכוונה באמירה זו, שאין הזמן בעולם הבא דומה לזמן בעולם שלנו.

מכל מקום, 12 חודש נאמר לגבי הגיהנום, שעדיין נמצא במימד של זמן כפי מטרתו - ענישה זמנית על עוונות. העוון כידוע הוא ההידבקות של הנשמה בחומריות אנוכית, כאשר מטרת הגיהנום היא בדומה למכונת כביסה המנקה בגד לבן שהתלכלך - לבטל ולמחוק את אותה חומריות שדבקה בנשמה מן העולם הזה בעוונות. ובמילא הגיהנום עדיין נמצא במערכת של זמן, אם כי לא זהה לזמן שלנו.

רק לאחר שהגיעו הנשמות לגן-עדן, שהוא מקום הנצח והשכר האמיתי, נאמר כי ה"צדיקים עומדים ועטרותיהם בראשיהם ונהנים מזיו השכינה". כלומר הגיעו למצב רוחני שהוא מעל הזמן. הקרבה הנצחית לאלוקים.

בברכה,

דניאל בלס