נשים

מה דרך התורה לנשים הגן על עצמן

  • ב' אייר התשע"ז

שאלה

שלום רב. לאחרונה עלתה לנו שאלה במשפחה.אנחנו גרים באיזור ירושלים ובגלל המצב הבטחוני בעלי הוציא רשיון לנשק כדי שנוכל להגן על עצמנו כמה שיותר.א בל איך נשים יכולות להגן על עצמן?האם הן צריכות לסמוך על זה שיהיה כל הזמן גבר נושא נשק לידן? ברור לי שזה נוגד את רוח ההלכה שאישה תירה בנשק איך בכל זאת ההלכה נותת לזה פיתרון? תודה על הזמן שלכם

תשובה

שלום וברכה

במקומות שיש חשש של מצבי חירום מותר גם לנשים להתאמן ולהחזיק בנשק כאשר הן נמצאות במקומות אלו.