חברה והשקפה

מקצועות וחול

  • כ"ג ניסן התשע"ז

שאלה

שלום לכבוד הרב. השאלה הזאת מעיקה עליי כבר כמה זה. אני לומדת באולפנא ושם אנחנו לומדות מקצועות רגילים חשבון ,היסטוריה תורה תושבע תנך וכו.. שאלתי היא כזאת :למה אנחנו צריכים ללכת לבית הספר וללמוד מקצועות חול הרי לא הגענו לעולם הזה בשביל ללמוד חשבון או בשביל ללמוד לבגרות באנו בשביל לתקן את המעשים לחזור כמה שיותר מהר בתשובה ובמקום זה אנחנו עסוקים בכמה ציון קיבלנו במקצועות חול

תשובה

שלום וברכה,

תנ"ך ותושב"ע הם מקצועות תורניים לכל דבר ועניין, מלבד שהם מקנים לך ידיעה חשובה על אבות האומה וההיסטוריה היהודית לדורותיה, בהם נראית השגחת ה' הגלויה.

לגבי מקצועות חול - את צודקת שאין זה עיקר, וראוי לחפש קשר רוחני יציב יותר - ללכת לשיעורי תורה בקביעות, או לצפות בהרצאות באתר/ערוץ הידברות כדי להתחזק בכל יום.

עם זאת, אין זו סיבה לזלזל בעולם החומר.

חלק מתיקון המעשים והקיום הרוחני של עם ישראל הוא על ידי הכשרה מקצועית המאפשרת השגת פרנסה, וזו מושגת באולפנות על ידי בגרויות. חשבי על בעלך לעתיד, והתמיכה במשפחתך התורנית בזכות השגת מקצוע - שאת תחילתו את מכינה כיום.

זאת ועוד, גם בלימודי החול תוכלי למצוא במה להתפעל מנפלאות הבריאה בלימודי הטבע, ואפילו חכמת המתמטיקה, שמבוססת על חוקי הלוגיקה שקבע הבורא יתברך.

תוכלי לעקוב אחרי כתבות בנושאי אמונהתורה ומדע במדור שלי:

https://www.hidabroot.org/writer/57351/%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%90%D7%9C-%D7%91%D7%9C%D7%A1

בברכה,

דניאל בלס