תפילה וברכות

ברכות קריאת שמע לאחר זמן תפילה

  • ט"ז ניסן התשע"ז

שאלה

שלום וברכה! רציתי לשאול האם יש לברך על ברכות קריאת שמע לאחר זמן תפילה, כי שמעתי שיש שנהגו לומרם אפילו לאחר זמן קריאת שמע? תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הרבה מהפוסקים אוסרים לומר ברכות קריאת שמע לאחר זמן תפילה בשם ומלכות. לכן יש להקפיד מאוד על איחור זמן תפילה שמלבד עצם ההפסד של זמן תפילה יש הפסד גדול נוסף של ברכות קריאת שמע.

הרוצה לברך את ברכות קריאת שמע לאחר סוף זמן תפילה לפני חצות יש לו על מי לסמוך.