החזרת מזוזה מבדיקה

  • י"א ניסן התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב האם לפי האשכנזים כאשר מחזירים מזוזה מבדיקה צריך לברך? דבר נוסף השבוע לקחתי את המזוזות הבית לבדיקה ובעל המקום אמר לי שהוא עושה בדיקה ללא תשלום בהתחלה לקחתי את מזוזות החדרים הפנימיים והבעלים אמר לי שהוא לא לוקח תשלום על הבדיקה עד לאחר חג הפסח ולאחר מכן של הדלת הראשית האם זה נחשבת לי שנצלתי את האדם ואם כן כיצד מכפרים על זה תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין זה ניצול, יש לברך על המזוזה מחדש אפילו באותו יום לדעת מרן זצ"ל.

בברכה,

בנימין שמואלי

נ.ב. נכתב בחו"ל ביום חול