שו"ת פסח

כיצד יש לנהוג בבי"ח, כשיש חשש לחמץ בחג?

  • י' ניסן התשע"ז

שאלה

כבוד הרב, שלום וברכה! אני עובדת בבי"ח חרדי. ההנהלה דואגת במהלך השבוע שלפני פסח, להציב אבטחה גדולה ע"מ למנוע הכנסת מאכלים לביה"ח, מחשש שיכניסו חמץ, ובמקביל- ביה"ח עובר סטריליזציה וניקוי יסודי להכשרת המטבחים וכן מוגש לחולים ולעובדים אוכל כשל"פ. הבעיה היא, שהמאושפזים, ואפילו העובדים-דואגים בשבוע הנוכחי שלפני החג- להתגנב עם אוכל חמץ לתוך ביה"ח ולמרות האבטחה הכבדה, מצליחים להכניס איתם אוכל... 1. מה לעשות במהלך החג, אם יש ספק גדול שהמטבח לא בדיוק כשר? איך ניתן להכין ארוחה, אם השיש, השולחנות וכו'-לא בטוח נשארו כשל"פ. 2. מה עושים במצב שבמהלך החג וחול המועד, מתגלה חמץ גמור, כגון לחם, עוגיות וכו'? אשמח לתשובה דחופה בהקדם האפשרי!! תודה רבה, תזכו למצוות וחג כשר ושמח.

תשובה

שלום וברכה

1. ניתן לסמוך שבמטבח יש הקפדה נוספת ושמירה מעולה יתירה שלא יגיע חמץ כלל וכלל וכן העובדים אפילו אלו שמכניסים חמץ נזהרים יותר במטבח יותר מאשר בכל מקום אחר.

2. למרות שמבואר בשולחן ערוך שכאשר מוצאים חלילה חמץ בחג חובה לשרפו, הרי שבדרך כלל כל אחד מוכר את כל החמץ שברשותו ולכן יש להניח שהחמץ מכור לגוי ולכן די להכניסו לאשפה.