תורה ומדע

כותל המערבי

  • י' ניסן התשע"ז

שאלה

יש לי שאלה מצד אחד אומרים שהורדוס בנה את הכותל ומצד שני אומרים שדוד המלך בנה אותו רציתי לדעת מה האמת

תשובה

שלום וברכה,

דוד המלך החל בבניית הכותל המערבי, אך שלמה המלך סיימו עם בניית בית המקדש הראשון.

הורדוס חיזק את יסודות הכותל המערבי שכבר היה קיים בימיו, כלומר שיפץ אותו.

בתקופות שונות הוסיפו שורות אבנים על גבי הכותל כדי להגביהו:

"ששת הנדבכים הראשונים שהנם אבנים מפוצלות וגדולות, המשמשים כיסוד לכותל, הנם מתקופת בית המקדש הראשון שנבנה על ידי שלמה המלך. י"ח הנדבכים שמעליהם גם הם אבנים מפוצלית וגדולית מימי בית המקדש השני הם.

ארבעת הנדבכים שלמעלה מהם, עשויים מאבנים חלקות וגדולות נבנו לפני כשבע מאות שנה.

י"ז הנדבכים העלומים שהינם אבנים קטנות, נבנו לפני כמאה שנה על ידי השר היהודי הנדיב משה מונטיפיורי מאנגליה." מתוך:

http://www.shtaygen.co.il/?CategoryID=1186&ArticleID=3348

בברכה,

דניאל בלס