גזל בבית כנסת

  • ט' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב, אדם תרם אלפי (!) ספרי קודש לבית כנסת. על כולם הוא שם חותמת של ביה"כ. כעת, הוא עתיד לעזור השכונה, ולכן הוציא כמה ארגזי ספרים ספרים (מתוך אלפים!), כדי לתת לבתי כנסת בערים אחרות, היכן שבניו מתפללים. האם אפשר לעשות זאת? תגובת וועד ביה"כ, אגב, היתה קשה מאד ("גזל" "נגד ההלכה" וכיוצ"ב). תחושת הבטן שלי, מבלי להבין בהלכה, שנעשה עוול לאיש שתרם מאות אלפי ש"ח לסיפריית ביה"כ ופעילויות רבות אחרות. אודה על תשובתכם, בברכה, אלי

תשובה

שלום וברכה

אי אפשר להכריע ללא בית דין. אבל על פניו הצדק הוא עם הבית הכנסת למרות שלא מוכרח שהיה ראוי להתנהג בבית הכנסת כפי שהתנהגו אבל אי אפשר להכריע לפי מייל כזה או אחר וצריך לשמוע את טענות שני הצדדים מסודר בבית דין.