פת בסעודות שבת

  • ח' ניסן התשע"ז

שאלה

כל שבת אני אוכלת בכוח פרוסה או שתיים של חלה רק בשביל המצווה ומתמלאת מזה כי אני לא רגילה לאכול הרבה, ואז יוצא שאני כמעט לא אוכלת מהתבשילים ובמקום להנות מהסעודה אני סובלת. רציתי לשאול מהי באמת הכמות המינימלית של פת שחייבים לאכול בסעודות שבת והאם יש מקום להקל בזה???

תשובה

שלום וברכה

צריך לאכול שיעור כביצה, שיעור כביצה הוא בנפח קצת יותר משני קופסאות גפרורים רגילות.

בהצלחה,