חגים ומועדי השנה

איך מכשירים מדיח כלים לפסח?

  • ו' ניסן התשע"ז

שאלה

איך מכשירים מדיח כלים לפסח? אבקש תשובה לפי מנהג הספרדים, ולפי הילקוט יוסף. תודה מראש

תשובה

שלום רב,

מדיח כלים חשמלי הפועל על ידי שטיפה ברותחין עם חומרי ניקוי פגומים, מותר להשתמש בו בפסח ע"י שינקו היטב את המכונה מכל לכלוך. ונכון שגם יפעילו את המכונה [בלי כלים בתוכה] בשטיפה ברותחין עם חומרי ניקוי פגומים (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף סימן תנא סעיף יא).

בברכה,

הלל מאירס