צדקה ומעשרות

  • ב' ניסן התשע"ז

שאלה

שלום, אני נותנת כל חודש מעשרות. רציתי לשאול האם מעשרות זו מצוות צדקה? או שזה 2 דברים שונים? במידה וצדקה זו מצווה בפני עצמה, האם זו חובה? איך אדע למי לתת צדקה? אני רווקה בת 30 וחשבתי לתת צדקה אולי לתחום של ילודה ולבקש שמישהו יתפלל בעדי לזיווג. האם זה מותר? או שזו "עיסקה" עם הקב"ה ?

תשובה

שלום וברכה

מעשרות וצדקה זה אכן אותו דבר. זאת אומרת שהמעשר הוא השיעור של הצדקה, זאת אומרת שאנחנו צריכים לתת צדקה עשר אחוז מתוך ההכנסה שלנו והיא המעשר.

צדקה מיוחדת לצורך הזיווג הוא דבר מותר ורצוי וה' יעזור שבקרוב תזכי לזרע של קיימא מהרה.