כשרות בתרופות וגלולות

  • כ"ח אדר התשע"ז

שאלה

לרב שלום וברכה, הומלץ לי להשתמש בויטמין bקומפלקלס זה טבעי ומכיל בתוכו את כל סוגי הברזל. בדקתי ולא ראיתי כשרות על המוצר רק באלטמן מצאתי כשר רבנות. אני גם משתמשת בגלולות ואין גם לזה כשרות. האם מותר לי לקנות תרופות באופן כללי ללא כשרות? (מודה ומתוודה שאף פעם לא חשבתי על זה). תודה

תשובה

שלום וברכה

תרופות ללא טעם מותר ללא כשרות.

ויטמינים יש להקפיד על כשרות בדרך כלל. במקרים רפואיים ניתן להקל לפעמים ולהשתמש אף ללא כשרות, לפי העניין.