האם ספרדים צריכים להכניס את הציצית?

  • כ"ו אדר התשע"ז

שאלה

שמעתי שבנים ספרדים צריכים להכניס את הציצית שלא תהיה גלויה האם זה נכון או שזה סתם מנהג. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

אכן מנהג הספרדים שהציצית תהיה מכוסה תחת הבגדים. וכן נהגו גדולי הדורות הספרדים, וכן ראוי להיות על פי הקבלה (קצור שלחן ערוך ילקוט יוסף סימן ח סעיף מב). ואין להם לשנות ממנהג אבותיהם ורבותיהם הקדמונים להוציא את הציציות החוצה (שם סעיף מה).

ואף תלמידי הישיבות טוב ונכון שלא ישנו ממנהג אבותיהם (שו"ת יחוה דעת חלק ב' סימן א, וספר הליכות עולם חלק א' עמוד יא). אמנם בני ישיבות צעירים מעדות המזרח הרוצים להוציא את הציציות מחוץ לבגדיהם, וחשים בזה חיזוק ביראת שמים במקום מגוריהם, בכך שהם מתבדלים משכניהם שאינם הולכים בדרך התורה והמצוות, ומשייכים את עצמם למחנה בני התורה, רשאים לעשות כן, אך כאשר יינשאו ויתחזקו בתורה ויראת שמים, יחזרו למנהג אבותיהם ורבותיהם הספרדים, שלא היו מוציאים את הציציות מחוץ לבגדיהם (שם סעיף מו).

וכן בעלי תשובה המתחזקים בשמירת התורה והמצוות, הרוצים להוציא את הציציות מחוץ לבגדיהם כדי להיבדל מהסביבה החילונית בה הם נמצאים, רשאים לעשות כן. אבל אחר שיתחזקו בתורה ובמצוות, או אחר שיעברו להתגורר בסביבה של אנשים יראי שמים, יחזרו למנהג רבותיהם הספרדים ויכניסו את הציציות מתחת לבגדיהם (שם סעיף מז).

בברכה,

הלל מאירס