האם שייך דין נסך גם במשקאות אלכוהולים אחרים?

  • כ"ו אדר התשע"ז

שאלה

שלום רב לצערי בזמו האחרון התשובות לשאלות קצרות ביותר ולא מובנות למרות שמבקש פירוט.אז אחזור על כמה שאלות ואבקש אם אפשר לפרט תודה 1.אור דלוק במקרר שנשכח בשבת מה ניתן לעשות חוץ מגוי.האם אפשר להעזר בקטן.ומה הדין במקרר עם נורת לד? 2.מה מומלץ לעשות עם כסף ששמתי בצדקה בקופה בבית.האם ניתן לשים אותו בתפילין ולחלק אותו לנצרכים או לתת לארגון או ישיבה או רב. 3.האם שייך דין נסך גם במשקאות אלכוהולים אחרים מיין כגון ויסקי וודקה. תודה מראש כל טוב שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

1. אין הרבה מה לעשות חוץ מלקרוא לגוי או להשים מגבת על הדלת שהדלת לא תיסגר.

2. אם זוהי קופת צדקה שלא שייכת לאירגון מסויים, ניתן לעשות כרצונך לכל צדקה שתרצה.

3. יין נסך אסור רק ביין. אולם לפעמים מערבים יין בשאר המשקאות או בעיות כשרות אחרות ולכן יש לוודא שהויסקי מותר בשתיה.

בברכה,

בנימין שמואלי

נ.ב. נכתב בחו"ל ביום חול