האם יש דרך להחזיר גרושתו לאחר שנישאה לאחר והתאלמנה?

  • כ"ג אדר התשע"ז

שאלה

האם יש דרך להתיר החזרת גרושתו לאחר שנישאה כבר לגבר אחר והתאלמנה וכעת שני בני הזוג לשעבר מעוניינים לחזור ולהינשא זה לזו בשנית. הבנתי שיתכן שאם הבעל מסכים ומוחל זה יהיה אפשרי (משהו מהסיפור על אלישע הנביא אולי?). תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

אין שום דרך להתיר זאת - ראה שלחן ערוך אבן העזר (סימן י סעיף א) שהמגרש את אשתו ואחר כך נתקדשה לאחר, וגירשה או מת, אסורה לחזור לראשון.

ברכה והצלחה,

הלל מאירס