חייבת לגוי

  • כ"א אדר התשע"ז

שאלה

אני חייבת סכום של 3000 ש"ח לגוי קבלן שעשה לי עבודה חלקית . הנ"ל לא סיים את העבודה לכן לא שילמתי לו את הסכום האחרון. בינתיים נרצח הקבלן בידי בן דודו, התקשרתי לאשתו וביקשתי שתבוא וכך אתן לה חלק מהכסף שנשאר אחרי שאני יביא קבלן אחר שיסיים את העבודה. הבן של הקבלן אמר שיבוא ויסיים אך לא בא ולא סיים הבאתי אדם שסיים את העבודה ונשארה יתרה של 500 ש"ח . מכוון שזה גוי שגר בשטחים אני לא רוצה לתת לו את הכסף כדי שלא ישמש אותו למטרות נגדנו. האם אני יכולה לתרום אותו לישיבה ולבקש שיתרמו לעילוי נשמת גוי. אודה אם תוכל לתת לי תשובה למייל או לטלפון. תודה מראש, אורה.

תשובה

שלום ובברכה

אם הבן לא בא לבקש את הכסף, אין חובה לרדוף אחריו.

תמיד טוב לתרום לישיבה, אבל אין צורך לומר לעילוי נשמת הגוי. וזה גם לא יפטור מלשלם לבן, אם הוא יבקש את הכסף בעתיד.

בהצלחה,