הלכות נטילת ידיים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

אני רוצה לדעת לפי הלכות מתי חובה לעשות נטילת ידים

תשובה

שלום וברכה

בקומך בבוקר יש לך ליטול ידיך שלוש פעמים לסירוגין, ימין שמאל, ולכתחילה יש ליטול ידיים מכלי. ולאחר מכן לברך ברכת על נטילת ידיים.

לפני אכילת לחם, יש ליטול ידיים, וחובה ליטול ידים מכלי, פעמיים ימין ופעמיים שמאל, ולברך ברכת על נטילת ידיים, ולאחר מכן לנגב את הידיים.

חובה ליטול ידיים לפני התפילה לפחות פעם אחת כל יד, ואין חובה ליטול מכלי. ואלו דברים שהם צריכים נטילה אבל א"צ לערות על ידיו ג` פעמים אלו הן הקם מהמטה והיוצא מבית הכסא ומבית המרחץ והנוטל צפרניו והחולץ מנעליו בידיו והנוגע ברגליו והנוגע בגופו בידו והחופף ראשו והנוגע בכינה והמשמש וההולך בין הקברות ומי שנגע במת אבל אם הלך אצל מת א"צ נטילה ומיהו נהגו ליטול אפילו נכנס למת אחד והוא הדין המלוין אותו ומי שעשה אחת מכל אלו ולא נטל ידיו אם תלמיד חכם הוא תלמודו משתכח ואם אינו תלמיד חכם יוצא מדעתו:

בברכה - בנימין שמואלי