שאל את הרב - כללי

איבוד ראייה

  • י' אדר התשע"ז

שאלה

שלום כבוד הרב. אומרים שלא העיניים רואות אלה הנשמה דרכם ועיניים זה בעצם החלונות. איך אפשר להסביר שהראייה עם השנים מתקלקת ויש צורך במשקפיים כמו כן יש הנולדים עם ראייה לא מושלמת. מה ההסבר?

תשובה

שלום וברכה,

נא לראות כאן מאמר על התכנון שבעין:

https://www.hidabroot.org/article/215908

והתייחסות לצורך במשקפיים:

https://www.hidabroot.org/article/217958

ולעצם שאלתך -

הנשמה נמצאת בתוך הגוף, וכל עוד היא בתוכו, היא מוגבלת אליו כמו נהג בתוך רכב. אם החלונות של הרכב מתלכלכים או נשרטים - הנהג לא יראה טוב, למרות שעיניו תקינות, רק ביציאתו מן הרכב ישוב לראות בחדות. כך בנמשל הנשמה, כל עוד הנה נמצאת בתוך הגוף, הרי היא מוגבלת לחדות הראייה של גלגלי העיניים וכל אותם ליקויים או חסרונות הבאים ממחלות והזדקנות טבעית של הגוף. אך ביציאתה מן הגוף תשוב הנשמה לראות בצלילות ובחדות.

כולנו גלגולי נשמות, וירדנו שוב לעולם כדי לתקן עוונות קודמים ולהתקדם בקיום מצוות שלא קיימנו. הצורך במשקפיים ובעיות בראייה הן גזירות שגזר הבורא על חלק מהנשמות בעולם הזה, אשר יוולדו עם תיקון זה עד בוא הגאולה השלמה. עם בוא הגאולה יתרפאו כל המחלות, כי אז לא נזדקק עוד לתיקון שבהגבלתם. ראה עוד בקישורים לעיל.

בברכה,

דניאל בלס