שאל את הרב - כללי

מה מברכים?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב! שאלה ראשונה: מה אני מברך כאשר יש לי בצלחת כמה דברים לדוגמא: באותה צלחת גם בשר גם תפוחי אדמה וגם אורז או פסטה כאלה דברים. האם אני צריך לברך על כל אחד בניפרד? או שאני צריך לברך על משהו אחד שפוטר הכל? שאלה שניה: זה האם יש ברכה אחרונה שעושים חוץ מברכת המזון ועל מה עושים אותה? שאלה שלישית: האם צריכים ליטול ידיים ליפני כל ארוחה? שאלה אחרונה: אחרי כמה זמן מברכים שוב? נגיד על שתיה שמברכים ""שהכל"" אז אם שותים אחר כך עוד כוס לא מברכים עוד פעם, כנ""ל על עוגות ועל כל דבר אחר. אז השאלה היא אחרי כמה זמן מברכים שוב על השתיה או העוגות וכו"? בתודה מראש, איציק משעלי.

תשובה

שלום וברכה

א. כאשר מדובר במספר תבשילים נפרדים המונחים בצלחת אחת מברכים על כל דבר את ברכתו הראוייה לו.

ב. יש לכל מאכל ומאכל ברכה אחרונה הראוייה לה ראה <

ג. רק לפני אכילת לחם פיתה לחמניה וכדו´ יש ליטול ידים,  באכילת עוגות אין נטלים ידיים.

ד. אם התכוות לאכול עוד לא יברך שוב, אולם אם הסחת דעת מאכילה עליך לברך שוב.

בברכה - בנימין שמואלי